Kontakt
Ankieta+ @ Twitter Ankieta+ @ Google+
Ukończono 0%

Ocena spożycia makaronów wśród osób aktywnych fizycznie kopia kopia kopia kopia

Nazywam się Magdalena Piasecka. Jestem studentką na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Przygotowuję pracę inżynierską dotyczącą oceny spożycia makaronów wśród sportowców/ludzi aktywnych sportowo.
Poniższa ankieta jest całkowicie anonimowa. Udzielone odpowiedzi posłużą mi wyłącznie do napisania pracy inżynierskiej.
Zwracam się z prośbą o szczere odpowiedzi, które pozwolą mi na zebranie potrzebnych informacji niezbędnych do napisania pracy.
Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety i poświęcony czas.
1. Uprawia Pan/Pani sport
zawodowo
rekreacyjnie/dla własnej przyjemności
2. Jaką dyscyplinę Pan/Pani trenuje (wybrać jedną, główną dyscyplinę)?
bieganie
siatkówka
pływanie
taniec
kulturystykę
crossfit
3. Jak często Pan/Pani trenuje?
codziennie
4-6 razy w tygodniu
2-3 razy w tygodniu
raz w tygodniu
raz w miesiącu
sporadycznie
4. Ile godzin zajmuje jeden trening?
mniej niż pół godziny
30-60 minut
60-90 minut
90-120 minut
więcej niż 120 min
5. Czy uważa Pan/Pani, że dieta wpływa na osiągnięcia sportowe?
tak
nie
6. Jakie produkty spożywa Pan/Pani przed treningiem, a jakie po?
przed treningiempo treningu
nabiał (jogurty, sery)
produkty zbożowe (kasze, makarony, chleb)
mięso
słodycze
posiłki typu fast food (np. hamburger, kebab, frytki)
owoce
warzywa
7. Jak często w Pana/Pani diecie pojawiają się makarony?
kilka razy dziennie
raz dziennie
kilka razy w tygodniu
raz w tygodniu
sporadycznie
w ogóle ich nie spożywam
8. Czy uważa Pan/Pani, że makaron to dobre źródło węglowodanów?
tak, dlaczego?
nie, dlaczego?
9. Jaki makaron w Pana/Pani uznaniu jest najzdrowszy, a który najmniej? (proszę o uszeregowanie 1-najzdrowszy, 6-najmniej zdrowy)
Twój ranking (tutaj upuść) Lista elementów (stąd przeciągnij)
  •   z pszenicy durum
  •   bezglutenowy (ryżowy, kukurydziany, sojowy)
  •   pszenny
  •   żytni
  •   gryczany
  •   pełnoziarnisty
10. Który z wymienionych makaronów spożywa Pan/Pani najchętniej (możliwe zaznaczenie kilku odpowiedzi)?
bez dodatku jaj
z dodatkiem jaj
razowy/pełnoziarnisty
czekoladowy/z dodatkiem kakao
z dodatkami warzyw
z dodatkami przypraw
11. Oceń wpływ różnych czynników na wybór spożywanego makaronu
dużyśrednimały
smak
czas gotowania
właściwości zdrowotne
trudność przygotowania potrawy
cena
brak zaufania do nowości
12. Jak Pan/Pani sądzi, w jaki sposób gluten zawarty w makaronie może wpływać na Pana/Pani organizm?
pozytywnie, dlaczego?
negatywnie, dlaczego?
13. Według Pana/Pani makaron to produkt
o wysokim indeksie glikemicznym
o niskim indeksie glikemicznym
nie mam pojęcia
14. Czy spożywa Pan/Pani makaron w dniu treningu?
tak
nie
15. Preferuje Pan/Pani makaron
ugotowany al dente
ugotowany do miękkości
spożywany dzień po jego ugotowaniu
16. Czy uważa Pan/Pani, że forma spożywanego makaronu (dotyczy pytania 17) ma wpływ na jego wartości odżywcze?
tak
nie
17. Jak najczęściej spożywa Pan/Pani makaron?
z pomidorami/sosem pomidorowym
z sosem (np. serowym)
zapiekany z warzywami
w zupie
18. Jaka jest przeciętna Pana/Pani porcja makaronu spożywanego w ciągu jednego posiłku?
mniej niż 100g
100g
200g
300g
więcej niż 300g
19. Czy uważa Pan/Pani, że makaron to produkt wysokokaloryczny?
tak
nie
Jeszcze tylko kilka informacji potrzebnych do opracowania ankiety.
20. Płeć
kobieta
mężczyzna
21. Rok urodzenia
22. Masa ciała
23. Wzrost
24. Miejsce zamieszkania
wieś
miasto poniżej 50 tys. mieszkańców
miasto od 50 do 200 tys. mieszkańców
miasto powyżej 200 tys. mieszkańców
25. Wykształcenie
podstawowe
zasadnicze zawodowe
średnie
policealne
licencjat
wyższe


Ankieta

Zarejestruj bezpłatne konto w 15 sekund i twórz własne ankiety online - za darmo! .